Guldkant på tillvaron

Omslag_webben_litenBoken kostar 320 kr plus frakt 40 kr. Du betalar via Pg när du fått boken. Skriv ett mail med namn och adress, så kommer den eller ring o beställ 070 288 41 72 (glöm inte namn o fullständig adress om du lämnar meddelande)

Recensioner och brev från läsare nedan

 

Svensk Jakt nr 9 2008  Malou Kjellsson

Om ledarskap från hjärtat

Gunilla Wedeen har över 25 års erfarenhet av fågelhundar, framförallt jaktgolden och är en uppskattad instruktör inte bara i Sverige utan också i många andra länder. Nu har hon sammanställt sin träningsfilosofi i en bok med namnet Guldkant på tillvaron - både för dig och din hund.

En av grundtankarna i Gunilla Wedeens filosofi är att allt som hunden kan räkna ut själv, med stöd av tränaren stannar som en kunskap för livet - oavsett om hunden är ensam eller med sin förare. Det som lärts in med "traditionell dressyr" kan ge hundar som är ögontjänare.

Gunilla Wedeen trycker också på vikten av ett tydligt ledarskap, där just tydligheten är den viktigaste ingrediensen. Hon påpekar att man aldrig kan slå eller muta sig till ett ledarsakp och att ledarskap är ett alltigenom positivt ord."Ett äkta ledarskap känns i hjärtat, både på hunden och människan".

Ett roligt och tankeväckande kapitel handlar om ledarskapspoäng. Det är ett sätt att åskådliggöra spelet mellan hund och människa och den som har flest poäng när dagen är slut är vinnare, det vill säga ledaren. Som exempel; Hunden kommer fram och lägger huvudet i knäet och du klappar den - poäng till hunden. Hunden tröttnar på kelstunden och går därifrån - poäng till hunden.

I boken finns naturligtvis mest att hämta för den som har en apportör av något slag, eller ska ska skaffa sig en. Här finns många goda tips att ta till sig, både om inlärningen från valpstadiet och uppåt, men också råd om vad man kan göra när det inte riktigt går som man har tänkt sig. Men här finns också mycket annat. Om stress, pipiga hundar och passivitetsträning till exempel. Och hur vi många gånger berömmer hundarna på ett helt felaktigt sätt. Och styrkan i att ignorera en hund. På slutet finns också några historier om problemhundar, eller rättare sagt hussar och mattar med problem.

På det hela taget är det en intressant, tankeväckande och inspirerande bok.

GoldenNytt nr 3 2008 Moa Ågren

Gunilla Wedeen har samlat tankar och erfarenheter från 20 års träning av goldn retriever för jakt och jaktprov till en bok, som i ord och bild beskriver hennes filosofi.Filosofins grundbultar består i det tydliga ledarskapet, respekten och kommunikationen mellan hund och förare, såväl som tanken om att det som hunden kan lära sig själv (med hjälp av tränaren) stannar som en kunskap för livet.

Boken inleds med en inblick i ledarskapets beståndsdelar och vad som kännetecknar en god, trygg ledare. Vidare beskrivs hur man kan träna en valp från den första veckan i det nya hemmet till 4-årsåldern.Denna del innehåller inte enbart övningar i apportering, utan det mesta som ett hundliv kan innehålla och vad som är extra viktig under valpens första år,  i slutet tar  boken även upp vissa beteenden, färdigheter och problem något mer ingående.

Bokens upplägg är lätt att följa och förklaringarna är enkla, det märks att detta är erfarenheter som Gunilla uttryckt i ord till otaliga valpköpare och kursdeltagare. Jag tror att de allra flesta med golden, valp såväl som vuxen hund, kan ha nytta av att läsa "Guldkant på tillvaron" eftersom den innehåller väldigt övergripande och anpassade sätt att träna din golden.

 

Hundsport 7-8/2008  Ralf Falkeland;

"Boken vänder sig till de flesta hundägare, men kanske speciellt till de som har skaffat en apporterande hundras, som till exempel retriever.

Gunilla har hållit på med Golden retriever, och då speciellt jaktvarianten, i ca 25 års tid och har med framgång tävlat i alla typer av jaktprov. Hon har dessutom med framgång fött upp golden under kennelnamnet Doubleuse.

Boken handlar till stor del om ledarskap och hur man uppnår ett naturligt ledarskap tillsammans med sin hund. Filosofin verkar bottna i en hel del i den ömsesidiga respekt som skall finnas mellan förare och hund. Gunilla är i sin bok ganska djärv när hon ger sig in i att försöka beskriva skeenden som egentligen skall ses och beskrivas mitt i situationen. Hon lyckas dessutom väl i sin beskrivning. Hon är mycket tydlig i sitt tänkande där hon vid ett flertal tillfällen tala om att "för mig är detta utförande helt förkastligt om man ska nå resultat med sin hund".

Jag tar gärna till mig det mesta som sägs, (om inte allt) För likt många andra hundförare vet jag att det alltid kommer en situation när jag funderar på vad jag ska göra.

Alla moment i den apporterande hundens vardag finns beskrivna i detalj. Titta en stund på hur Gunilla beskriver stress, stresshantering och aktiv passivitet. Jag tror att väldigt många retrieverägare kan känna igen sig.

Guldkant på tillvaron är  mycket intressant och definitivt en bok som jag kommer att använda mig av i framtiden. Det är bara att önska Gunilla lycka till med sina eventuella framtida alster. RF

Hej igen!
Efter att ha läst boken Guldkant på tillvaron, måste beställa 1 st för jag vill ge den till en vän som verkligen behöver den plus att den skulle bli jätteglad att få en sån välskriven och lärorik bok.
Mvh/ Majvor

Hej Gunilla
Skriver för att tacka för en fantastisk bok, så många "tankeväckare", och goda råd! Utan konkurrens den bästa hundbok jag läst.
Idag har jag varit och köpt ett jaktkoppel, här skall tränas aktiv passivitet. 
Tonen i boken är så gemytlig och hoppfull, den är lättläst och tydlig. Jag uppskattar också att den inte är späckad med massa övningar, som man sedan aldrig kommer ihåg ändå. TACK!

Hej

Jag vill tacka för den underbara bok som du skrivit. Den tar upp det viktigaste i denna filosofi nämligen ledarskapet och hur man stärker det redan ifrån det att hunden är valp. Boken delar upp hundens olika stadier, åldrar och vad man bör träna i dem för det är så lätt att överträna sin hund för att den är ju så lättlärd. För mig har boken hjälpt otroligt mycket nu när man har en valp hemma och min sambo är så nöjd över vad jag lärt mig hos er.

Den ger även ovärderliga råd som hjälper mig förstå vikten av ledarskapet och att sakta gå framåt i träningen. Efter det att jag gått på kurs hos er och köpt din bok så har jag upptäckt hur lätt det är att ha valp. Boken kunde inte ha haft ett bättre namn än guldkant på tillvaron för det blir just så, min valp är ett bevis på det. Jag har använt mig av boken som grund för hur jag uppfostrar och tränar min valp. Boken skulle alla läsa och jag rekommenderar den verkligen. Det är svårt att ändra sitt eget beteende (det ska gudarna veta) men det är värt att försöka. Jag ser verkligen fram emot MIN och valpens utveckling.

Mvh  Marie Granström

Guldkant på tillvaron är en bok som beskriver min filosofi om ledarskap och kommunikation. Det berättar hur jag gör för att etablera ett gott ledarskap och en trygg relation med min hund. Den innehåller också en beskrivning Guldkant på tillvaron - bok av Gunilla Wedeenav hur jag tränar en retriever från valp till vuxen, några fallbeskrivningar samt frågor och svar, plus lite annat smått och gott. Boken är rikt illustrerad och jag har lagt mig i vinn om att bilderna ska var både intressanta och vackra.

Baksidan:

"En av grundtankarna i min filosofi är att allt som hunden kan räkna ut själv (med stöd av tränaren) stannar som kunskap för livet, oavsett om hunden är ensam eller med sin förare. Det som lärts in med traditionell dressyr kan ibland ge hundar som är "ögontjänare" En annan grundbult är det tydliga ledarskapet - respekten och kommunikationen mellan mellan hund och förare. Det behandlar jag redan i bokens första kapitel.   Ett äkta ledarskap känns i hjärtat - både på hunden och människan.  Den här känslan är kanske det svåraste att försöka förmedla till människor som ännu inte upplevt den samhörigheten med sin hund. men de flesta kan nå dit om man är beredd att lägga ner den tid och kraft som det krävs."

Lars-Gunnar har skrivit -

"Gunilla har 25 års erfarenhet av att fostra och träna Jaktgolden och andra fågelhundar för vardag och jakt. Lär känna Gunillas filosofi. Prova hennes fostringsmetoder. Testa hennes träningstips. Då kan den här boken ge guldkant på tillvaron - både för dig och din hund."

med önskan om en intressant  och givande läsning!

Gunilla

Facebook Image

Köp våra böcker

ShadowNu kan du beställa vår nya bok 'Shadow - Att skapa en skugga'.
Beställ den här.

vom