Startsida Kennel

alllan1

KENNEL DOUBLEUSE

GRKs UPPFÖDARTROFE´ - årets uppfödare - 7 ggr

1991  1998  2000  2001  2002  2005  2010

Kenneln har tilldelats SKKs Bruksuppfördarpris baserat på enbart Jaktchampions

2009 tilldelades kenneln ytterligar 3st SKKs Bruksuppfödarpriser

 och 2 st SKKs Bruksavelspris

Fram till idag kan Kennel Doubleuse stoltsera med;

16 st JCH, (Jaktchampions), 12 st SLCH (Lydnadschampions), 1 VM silver i Lydnad, 3 st SBCH (Brukschampions), 8 st SVCH (Viltspårchampions) och 2st FTCH (Fieldtrialchampion) 4 st STJH (Tjänstehundar, t ex Räddning)

Drygt var 6:e hund med prefixet Doubleuse har uppfyllt kriterierna för att hamna i Galleriet, dvs Championat, TJH eller 1:a pris i EKL jakt eller annan framstående merit.

 

Kennelträff 2009

Jag som startade Kennel Doubleuse 1989 heter Gunilla Wedeen. Kennelnamnet kom till när vi lekte med första bokstaven i mitt efternamn i kombination med att hundarna lämpar sig utmärkt både till jakt och bruks.

Kenneln har fram till nu tagit fram ca 250 valpar valpar och bland de återfinns både jaktchampions, lydnadschampions, brukschampions, räddningshundar, tjänstehundar och till med en minhund som tjänstgör i Moçambique.

Det började som ett intresse för att få fram bra arbetande Golden och har med åren vuxit till ett fritidsintresse som förutom ett målinriktat avelsarbete inkluderar kurser, träningskvällar och många nya vänner både i Sverige och ute i Europa.

Jag är lärare till professionen och har haft stor glädje av mina pedagogiska kunskaper både när  jag håller kurser och när jag ska ledsaga och stötta mina valpköpare.

Mitt stora mål är att försöka få fram en Golden Retriever som förutom sina underbara sociala förmågor också ska kunna användas av alla som vill arbeta med sin hund, vare sig det är som jaktkamrat i skogen eller för att hitta överlevande efter en jordbävning.

2008 kan jag sätta mig ner och stolt summera fantastiska framgångar inom flera discipliner både i Sverige och utomlands och konstatera att hundarna håller sig väl framme även i större sammanhang där alla retrieverraser är representerade. Just på jaktproven i Sverige har vi haft en otrolig säsong med 4 nya Jaktchampions och massor med 1:a priser i olika klasser.

Den största glädjen är dock den att vi tagit ett stort kliv framåt mot målet när det gäller hundarnas koncentration och mentala uthållighet. Det verkar som belöningen för det tuffa jobbet (många gliringar och syrliga kommentarer) att blanda in en annan typ av golden för att förbättra jaktisarnas egenskaper slagit väl ut och idag kan jag njuta av att få göra "rena jaktisparningar" igen och samtidigt veta att vi får med oss de viktigaste egenskaperna från "outcross parningarna".

Du som väljer att dela ditt liv med en Doubleusare får en verklig vän för livet - en vän som ställer upp både i med och motgång, du får också en uppfödare med på köpet, som envist finns där för att stötta både i glädje och sorg.

Varmt Välkommen till "Doubleuse familjen".

Gunilla