Valpar 2017

 

                                                                                                                                                               

Valpplaner   2018        teclahanen 8v Kopia Kopia    

                         Är du intresserad av valp är du alltid välkommen att höra av dig!                                  

   

KULL 1

Doubleuse Hope and Glory är parad med Doubleuse Sea Eagle  ultraljud i mitten av november.   leverans mitten på mars 2018

Hope har 1:a pris ÖKL  B-prov och används flitigt som apportör på and och fältfågel. En mycket balanserad härlig tik, som älskar att jobba. Tidigare kullar har gett väldigt trevliga valpar. Myzak har 3 1:a pris EKL B-prov samt flera vinster EKL WT, han är också Klubbmästare både på B-prov EKL och WT EKL  Jag förväntar mig stabila, trevliga valpar med massor av arbetslust. Passar både dig som vill ha en arbetande hund på lite högre nivå, som du som inte har så mycket erfarenhet - passar också bra till servicehund  eller i skolan.

 hope  Hope                                                                                          myzak  Myzak

 

KULL 2

 Doubleus Strössel, Jack Russel av högsta kvalité är parad med FIJ(G)CH  Vitsuddens George, vi förväntar oss härliga valpar med utmärkt temperament, George är trefägad och semibroken, Strössel är strävhårig och båda hundarna är "småväxta". 

Strössels tidigare valpar är mycket trevliga och flera valpköpare kallar sina hundar för "lyckopiller", detta är hundar med mycket humor och man får vara beredd p många goa skratt när man delar sitt liv med en JR från Doubleuse ;)

Ultraljud i mitten av november, leverans i början av mars 2018

 strössel1  Strössel                                        george  George

Kull 3

Doubleuse MV Agusta, Cara,  kommer att paras vid årsskiftet med Doubleuse Sir Hiss, Enzo. Cara är en härlig tik med stor arbetslust, hon kommer från en kull där samtliga hundar har myckert goda arbetsegenskaper och jag är väldigt nöjd med hennes förra kull, de är inte så gamla ännu, men väldigt trevliga. Enzo är en stark och otroligt stabil hanhund. Han har startat en gång i NKL o då tog han sitt 1:a pris. Senaste meriten är en fin 2:a placering på Goldenmästerskapets WT i ÖKL. En underbar hund!

Jag förväntar mig mentalt stabila hundar med mycket motor och de borde passa fint både för dig som inte har så mycket erfarenhet av den här rasen, som för dig som vill ha en rolig hund att jobba med. 

 

Kull 4

Doubleuse Lynx   Lycka, som hon kallas till vardags, är nu parad med Doubleuse Chocolate Chip. Lycka är en hund med fantastiska egenskaper. vi har tränat mycket tillsammans och matte som är alldeles ny när det gäller apportering, har lyckats bra med att förvalta detta. Förutom arbetslust i mängd, så är hon en mycket duktig markör, sökhund och hon jobbar fint i vatten. Detta är anledningen till att jag velat leasa henne för en kull och det är med stor glädje som vi nu väntar på att hon ska börja löpa. 

Tanken med parningen är att försöka rädda ett uns av den "fantastiske" Seamas Mhor of Clancallum, som ligger i båda hundarnas stamtavla. Han börjar hamna långt bak nu, eftersom han varit död länge nu, men på detta sätt får han "leva vidare ett tag till"

Jag förväntar mig hundar med stor kapacitet vad det gäller jaktens alla delar och självklart måste jag spara en fodertik i denna kull :)  dessa egenskaper passar ju likafullt till annat arbete, som kräver samarbetsvilja, motor och arbetsglädje

stamtavla:

                                      lycka 2017  Lycka                                                            Chippen    IMG 2942